Hari tu pernah juga buat Entry Tomyam...siaran ulangan..
cuma kali nie kita campurkan kesemua makanan2 laut nie...
baru kaw(pekat)....sikit rasanya........
lebihan kuah kalau dimakan dgn mee pun sodap juga ,
boleh buat breakfast...(ada ke org mkn pedas pagi2..) tintacyber je lah tu.....:)
BAHAN-BAHAN TOMYAM SEAFOOD
perencah...
Udang, ketam, sotong
Serai(dititik)
Daun limau Purut
Bawang Besar di hiris
bawang puth 5 ulas(diketuk)
Bawang Merah (dihiris)
perasa secukupnya
- Didihkan air sehingga mendidih...Saya tak guna tumisan.
- Bubuh le semua bahan2, serai, segala jenis bawang,daun limau purut, last sekali perencah.
- Bila dah mendidih, masukkan, udang,ketam, sotong dan sayur-sayuran.
akak suka sgt seafood tomyam ni!! tp x pernah buat lg. main beli aje. mmg sedappp!!!
ReplyDeletekalau k ain..duduk sbelah rmh kita...tiap2 hari saya bagi masakan saya tau..tak byk pun semangkuk...hihihi...:)
ReplyDelete