click..click

...follower...tqvm..

Dec 7, 2009

Sup Cendawan



Selain digoreng, cendawan juga sedap dibuat sup. Sebab husband beli banyak dengan kawan sepejabat hari tu,,tiap2 hari ler lauk cendawan. Dicampur dalam Tomyam sedap juga...


Bahan-Bahan:


6 keping Cendawan (dihiris)
5 biji bawang kecil (dihiris)
2 biji bawang merah (dihiris)
½ inci halia (dihiris) 1 camca besar lada sulah
udang atau isi ayam secukupnya(saya guna udang)
Sedikit garam
seketul kiub ayam
Minyak masak untuk menumis

Cara:

1.Panaskan minyak
2.Tumis bawang kecil,halia & bawang putih.
3.Masukkan lada sulah & masak hingga garing, baru masukkan air.
4.Apabila mendidih masukkan udang dan cendawan.
5.Kemudian masukkan sedikit garam dan kiub ayam.




2 comments:

  1. looks delicious..
    adeh!! tiap kali lepas visit blog cikgu mesti rasa lapar.. heeee

    harap cikgu dan keluarga sentiasa didalam keadaan sihat adanya..

    salam.

    ReplyDelete

KongsiResepi

Rehat Sekejap...