Selain digoreng, cendawan juga sedap dibuat sup. Sebab husband beli banyak dengan kawan sepejabat hari tu,,tiap2 hari ler lauk cendawan. Dicampur dalam Tomyam sedap juga...
Bahan-Bahan:
6 keping Cendawan (dihiris)
5 biji bawang kecil (dihiris)
2 biji bawang merah (dihiris)
½ inci halia (dihiris) 1 camca besar lada sulah
udang atau isi ayam secukupnya(saya guna udang)
Sedikit garam
seketul kiub ayam
Minyak masak untuk menumis
Cara:
1.Panaskan minyak
2.Tumis bawang kecil,halia & bawang putih.
3.Masukkan lada sulah & masak hingga garing, baru masukkan air.
4.Apabila mendidih masukkan udang dan cendawan.
5.Kemudian masukkan sedikit garam dan kiub ayam.
looks delicious..
ReplyDeleteadeh!! tiap kali lepas visit blog cikgu mesti rasa lapar.. heeee
harap cikgu dan keluarga sentiasa didalam keadaan sihat adanya..
salam.
kak gerau pun suka cendawan.
ReplyDelete