BAHAN DOH (Roti)
300 g tepung gandum
55 g gula halus
1/4 camca teh garam
1 camca besar susu tepung
1/2 camca teh bread improver
30 g minyak sapi (guna mentega pun ok)
1 1/2 camca teh instat yeast
30 g telur (1 biji telur, kocok sedikit dan timbang)
100 ml air suam
50 ml air (xtra)
Chesse kraft (diparut)
gula secukupnya(untuk di tabur di atas bun roti)
Roti yang telah di uli dan di bulat2kan, dibiarkan seketika sehingga kembang, lebih kurang dalam 30 minit.Barulah dimasukkan ke dalam oven untuk di bakar, pada suhu 180C selama lebih kuran 25 minit atau sehingga warna kekuningan. Semasa masih panas tu taburkan gula dan chesse yang telah di parut. Masukkan semula ke dalam oven lebih kurang selama 3 minit.
No comments:
Post a Comment