click..click

...follower...tqvm..

Enam hukum menjadi seorang yang bahagia

WaHai Diri..........

1) Bebaskan hati dari kebencian.
2) Bebaskan minda dari kebimbangan.
3) Belajar mensyukuri apa yang ada.
4) Hidup mudah dan bersederhana.
5) Banyak memberi dan kurang meminta.
6) Hadapkan hati pada Allah.

dipetik drpd; Dr. Tengku Asmadi bin T. Mohamad

Feb 24, 2011

MuFFin VaNiLLa Chips Coklat


Muffin Vanilla Chips coklat, lama dah buat baru masuk N3 untuk kali nie. Agak letih juga hari nie. Selalunya hari Jumaat rasa bertenaga sebab ada hujung minggu untuk bercuti, tapi mungkin sebab memikirkan beberapa tugasan yang perlu di hantar hari isnin nie. Mungkin ada sesetengah org ingat mnjadi guru tu mengajar saja, tapi sebenarnya zaman yang serba canggih manggih nie guru banyak bebanan tugas lain, bermacam-macam kertas kerja yang perlu di submit bermacam mesy. juga yang perlu di hadiri, belum lagi kena marking kertas dengan buat bermacam report. Tapi kalau difikir balik takde perkerjaan yang mudah. Semuanya memerlukan kesabaran dan pengorbanan. Hilang mood betul minggu nie, yang paling tak best weekend tanpa my hubby, dia outstation. Terpaksalah aku sorang2 yang nelayan melayan kerenah anak2. 
Sebelum nie pernah buat resepi nie, asalnya Vanilla Muffin. sebab dah terbiasa guna resepi tu.  hanya edit sikit bubuh coklat chips. Nak resepi KLIK KAT SINI.

Sebelum.........................


Selepas........................

3 comments:

KongsiResepi

Rehat Sekejap...