click..click

...follower...tqvm..

Enam hukum menjadi seorang yang bahagia

WaHai Diri..........

1) Bebaskan hati dari kebencian.
2) Bebaskan minda dari kebimbangan.
3) Belajar mensyukuri apa yang ada.
4) Hidup mudah dan bersederhana.
5) Banyak memberi dan kurang meminta.
6) Hadapkan hati pada Allah.

dipetik drpd; Dr. Tengku Asmadi bin T. Mohamad

Jan 5, 2010

Ice blended Strawberry


Selamat bersua kembali. Rasanya tak terlambat untuk tinta mengucapkan Selamat tahun baru kepada teman blogger semua dan kepada pengunjung2 blog dapurku Berasap lagi. Bagi kawan2 yag berkunjung dan tinggalkan mesej, walaupun tuannya takde, terima kasih banyak2. Ini merupakan entry pertama di tahun baru, biarlah sesuatu yang manis dan sebagai kenangan yang manis sebagai pembuka tirai 2010.
lama tak update blog sebab personal laptop masuk Ward..kena format semula semua. Jadi semua gambar2 yang nak di upload semua dalam laptop. Ingat nak kena ganti baru, Al-hamdulillah, laptop dah ok. Bila Laptop pula dah ok, masa pula terbatas, kerana dah mula bertugas semula setelah lama bercuti, banyak perkara yang perlu di uruskan.





BAHAN-BAHAN
500 ml full cream milk(susu segar)perisa strawberry
4 skop aiskrim Strawberry
1sudu besar perisa strawberry atau sirap ceri
3 cawan ais kiub
1/2 cawan syrup gula

CARA-CARA MEMBUATNYA
1. masukkan semua bahan ke dalam blender kecuali ais
2. blendkan bahan2 sehingga sebati
3. akhir sekali masukkan ais dan blend sekali lagi
4. hidangkan bersama aiskrim di atasnya...





5 comments:

  1. Salam Tahun Baru juga buat Tinta...Akak nak minta segelas ni..dahaga lak jalan mai jauh2 ni!

    ReplyDelete
  2. Hi Kak...Happy New Year to U too...;)

    Uish..dah haus tgk Iceblended Strawberry tuh! nakkkk ;)

    ReplyDelete
  3. Salam Kak..

    Wah..dahlah kalernya sweet, dah terbau² ni wangi stoberi tu....Ada masa boleh cuba gak ni...

    ReplyDelete
  4. kak watie, Love, Nenie..Slamat tahun baru..semoga hari2 yg mendatang di tahun baru nie..mendatangkan kebahagiaan kpd kita semua..:)

    ReplyDelete
  5. Nampak sedap...tapi cuaca sejuk...mesti cuba next time

    ReplyDelete

KongsiResepi

Rehat Sekejap...