click..click

...follower...tqvm..

Enam hukum menjadi seorang yang bahagia

WaHai Diri..........

1) Bebaskan hati dari kebencian.
2) Bebaskan minda dari kebimbangan.
3) Belajar mensyukuri apa yang ada.
4) Hidup mudah dan bersederhana.
5) Banyak memberi dan kurang meminta.
6) Hadapkan hati pada Allah.

dipetik drpd; Dr. Tengku Asmadi bin T. Mohamad

Jan 28, 2010

French Toast Pizza....

Begitu cepat masa berlalu. Sekarang nie dah penghujung bulan satu. Mungkin kesibukan yang menyebabkan kita tak berasa masa berlalu begitu pantas. Bercerita ttg anak2 bersekolah ,aiman dan alya  sudah masuk Tadika, Aiman 5 tahun, alya 4 tahun. mereka bersekolah dari pagi sehinnga petang. Sebenarnya pelbagai perkara yang menyerabutkan kepala tinta ketika dan saat ini. Perkara berkisar tentang pembantu rumah dan masalah penjagaan anak2. Lain kalilah tinta menulis.
Berbalik French Toast Pizza nie selain di makan bersama air kopi panas, sedap juga di buat macam nie, anak2 boleh buat bekal ke sekolah. Resepi nie idea saya sendiri. Tapi french toast nie agak liat/keras sikit. Siapa takde gigi tak boleh makan barangkali. Jom layan resepi yang simple ini.

BAHAN-BAHAN

Sebatang french toast di belah dua dan dipotong
INTI
daging kisar
bawang besar di hiris halus
cheese mozarella
mayonis
sos spagetti
sedikit minyak untuk menumis

CARA-CARA MEMBUATNYA
1/Daging di tumis bersama bawang besar
2/Roti disapu dgn sos Spagetti
3/Diparut di atasnya sedikit keju Mozarella
4/Di bubuh juga Mayonis
5/Dibakar sekejap di dalam oven....




7 comments:

  1. akak pulak, klu french toast yg dah start meliat, akak suka cicah ngan teh o pns aje, atau cicah ngan pengat. klu takkkkk, penat nak ngunyah.hehehe

    ReplyDelete
  2. OMG, I'm drooling right now...otw to ur house! Pls open the door..hehehe ;)

    ReplyDelete
  3. Salam Tinta...

    Kalau takde gigi, french toast tu boleh ganti ngan slice bread..Tengok inti tu pun best gak..simple pun yaaaa....

    Saya jarang beli french toast pasal tulah..liat...kecuali kalau nak wat garlic bread cicah ngan sup cendawan....

    ReplyDelete
  4. Akak pun nak..tapi kalau liat....kita cicah le dengan mushroom sup ker...kan..rendam dia kasi lama sikit...lembut le tu...!
    Have a nice weekend!

    ReplyDelete
  5. alahai tinta, mokwo suka nih mkn simple2 gini..barulah tak kerja tido jek! french toast tu ka...mokwo nak kena guna gobek leee..tau tak ape tu gobek??

    ReplyDelete
  6. Salam Tinta...ohhh yg ni kau disajikan pd my Hb & anak I Mikail...mereka tk pandang kiri kanan dah hihi...memang their kind of food

    ReplyDelete
  7. Salam Sis n semua pembaca blog ni,

    Saya ingin menjemput anda semua untuk participate dlm survey saya berkenaan dengan Blog Quality Evaluation. Anda juga berpeluang utk memenangi 4GB Kingston Data Traveler atau 250GB Maxtor External Hard Disk.

    Sila layari:
    http://emilayusof.com/2010/01/blog-survey/

    atau boleh terus ke:
    http://www.surveygizmo.com/s/187637/blog-evaluation

    TQVM
    -zu-

    ReplyDelete

KongsiResepi

Rehat Sekejap...